U utorak 25. listopada ‘zdrava kava s doktorima’ u Slavonskom Brodu

Pozivamo sve građane s područja Brodsko-posavske županije da nam se pridruže na ‘zdravoj kavi s doktorima’ koja će se održati u utorak, 25. listopada 2022. godine, u Hotelu Savus (Ulica dr. Ante Starčevića 2a, Slavonski Brod), s početkom u 17 sati.

Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti:

  • prim. doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., specijalistica kliničke citologije, voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;
  • Ana Muldini, dr. med., specijalistica kliničke radiologije, v. d. voditeljica Odjela za kliničku radiologiju Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod;
  • prim. izv. prof. dr. sc. Ante Cvitković, dr. med., spec. epidemiologije, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME provodi od 25. ožujka 2022. do 25. rujna 2023. pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“.

‘Zdrave kave’ namijenjene su prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika. Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu.

Udruga je do sada uspješno održala šest ‘zdravih kava s doktorima’ – u Sisku, Karlovcu, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku i Ludbregu – na kojima je bilo više od 250 sudionika.

Veselimo se novoj kavi u Slavonskom Brodu. Pripremite svoja pitanja!

Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (kodni broj: UP.02.2.1.08.0226)