Ženska snaga – žensko zdravlje!

U utorak 30. kolovoza 2022. održat će se treća od devet radionica u sklopu projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama, br. ugovora UP.02.2.1.08.0226, koji se financira bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Pojam psihološke podrške u suočavanju s karcinomom najčešće asocira na podršku u prilagodbi na dijagnozu i cjelokupni proces liječenja. Vrlo rijetko nas pojam ‘psihološko’ u kontekstu karcinoma asocira na osnaživanje, postavljanje granica i suosjećanje prema sebi.

A upravo iz tog razloga pripremili smo psihološku radionicu s ciljem osnaživanja žena u očuvanju zdravlja i psihoedukaciji o povezanosti psiholoških i tjelesnih aspekata zdravlja.

Cilj nije predavanje o normalnosti svih emocija u liječenju (to smo već svi savladali), već nešto drugo. Ciljevi radionice su učenje o povezanosti psiholoških i tjelesnih aspekata zdravlja, rad na granicama (koje ne znače samo odbijanje zahtjeva od strane drugih!) i prepoznavanje vlastitih, unutarnjih resursa te povećanje psihološke fleksibilnosti u svim područjima života.

Radionicu će voditi Ivona Poljak, psihologinja na Klinici za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Moto je radionice: Manje naglaska na bolest, a više na očuvanje zdravlja.

Radionica će biti održana u prostoru Udruge (Boškovićeva 7 B) s početkom u 17.30 sati. Budući da je broj mjesta ograničen, sudjelovanje na radionici moguće je samo uz prethodnu najavu na e-mail ivana@nismosame.com ili goranka@nismosame.com.