Onkološke pacijentice na drugoj radionici Udruge Nismo same uz vodstvo Mary Novosel naučile kako pripremiti prirodnu kozmetiku za kvalitetnu njegu kože

U prostorima Udruge Nismo same održana je druga radionica pod temom „Prirodna njega tijela onkoloških bolesnica“ na kojoj je sudjelovalo 13 žena. Ideja radionice je bila pokazati kako svatko može napraviti vlastitu prirodnu kozmetiku koja čuva i prati biološki ritam kože. Uz stručno vodstvo Mary Novosel, zainteresirane žene su u vrlo ugodnoj i veseloj atmosferi, samostalno kombinirale različite prirodne sastojke te tako naučile pripremiti kvalitetnu kozmetiku za sebe i svoje potrebe – od ulja za sunčanje, krema za lice i tijelo pa sve do tonika za oporavak vlasišta.

Radionicu je vodila Mary Novosel, novinarka, aromaterapeutkinja, wellness menadžerica i autorica četiri zapažena praktična priručnika iz područja prirodne kozmetike, zdrave kuhinje i načina života u skladu s duhom i tijelom, koja je istaknula kako je ova radionica bila od velikog značaja.

Udruga Nismo same je održala svoju drugu radionicu u sklopu EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ koji se temelji na organizaciji „zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Radionice su namijenjene ženama svih generacija, zamišljene su kao jedan oblik radne terapije, a glavni cilj je promocija zdravlja i zdravih aktivnosti. Tema ove radionice je bila „Prirodna njega tijela onkoloških bolesnica“, na kojoj su zainteresirane žene imale priliku naučiti kako pripremiti prirodnu kozmetiku za njegu vlastite kože.

„Kada industrijsku kozmetiku zamijenimo s prirodnom, možemo značajno popraviti zdravlje, smanjiti alergije i utjecati na kvalitetu života. Ovo je posebno važno za onkološke pacijentice jer se njihova koža isušuje pod utjecajem raznih terapija i potrebno ju je prirodno nahraniti. Ovakve su radionice, između ostalog, jako kreativne, one zbližavaju žene i primiču ih zdravom načinu života na način koji nije agresivan jer u jednoj opuštenoj atmosferi žene nauče kako mogu same napraviti kvalitetne pripravke za njegu tijela prema prokušanim formulama naših baka“, rekla je Mary Novosel.

Od prirodne kozmetike pripremale su jednostavno ulje za sunčanje, kreme za sunčanje s faktorom zaštite SPF 35, kreme za lice i tijelo, osvježavajući gel za tijelo, tonik za oporavak vlasišta i ljetni fresh napitak od jogurta s eteričnim uljima lavande, paprene metvice/eukaliptusa.

“Radionica je bila fantastična i odlično vođena, upoznala sam predivne žene i puno toga naučila. Bilo je opuštajuće, osvježavajuće i puno pozitivne energije. Puno mi znači razgovor i druženje sa ženama koje su prošle isto što i ja, taj osjećaj bliskosti i pripadnosti onima koje te razumiju“, rekla je Tajana Dorić, jedna od sudionica koja izrazila veliko oduševljenje radionicom.

Ovim hvalevrijednim projektom, Udruga Nismo same ulaže velike napore kako bi novooboljelim ženama osigurale psihološku podršku, edukaciju i pravilno informiranje uz opuštajuću atmosferu i razgovor s liječnicima, ali i druge aktivnosti poput kreativnih radionica koje se provode u prostorima Udruge.