Održana prva radionica u sklopu EU projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama”

U sklopu projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama u prostoru Udruge žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME 28. travnja 2022. godine održana je prva od devet radionica.

Prvu radionicu izrade nakita pod nazivom “Mašta može svašta” vodila je Irena Letica Ćurčić, koja je i sama preboljela rak dojke.

Sve radionice zamišljene su kao svojevrsna radna terapija za žene oboljele od raka i članove njihovih obitelji.

Na radionici „Mašta može svašta“, uz organizatore, sudjelovalo je 13 žena koje su kroz praktični rad naučile kako samostalno izraditi naušnice, narukvice i vjenčiće…, družeći se pritom u ugodnoj atmosferi. Rezultat radionice je niz maštovitih unikatnih kreacija koje će žene koje su ih izradile s ponosom nositi.

„Bilo je zabavno, puno smo naučile i super smo se družile. Obožavam ići na radionice koje vodi Irena“, samo je jedan od komentara zadovoljnih sudionica.

Projekt  Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama financira se bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna.

Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci (od 25. ožujka 2022. do 25. rujna 2023.).

Sljedeća radionica planirana je za lipanj.

Galeriju fotografija pogledajte u nastavku.

Sve je spremno za početak radionice…

Sudionice radionice dolaze u prostor Udruge u kojoj već vlada radna atmosfera.

Prije radionice zajedničke fotografije za uspomenu.

Gospođa Đurđica Branka Meglaj nije krila zadovoljstvo što je dobila priliku sudjelovati na jednoj tako posebnoj radionici. “Hvala vam što ste me izvukle iz kuće”, komentirala je.

Kroz praktični rad sudionice radionice “Mašta može svašta” naučile su kako samostalno izraditi naušnice, narukvice i vjenčiće, družeći se pritom u ugodnoj atmosferi.

Pod budnim okom Irene Letice Ćurčić, voditeljice radionice, nastao je niz maštovitih unikatnih kreacija.