Snimio: Zlatko Kalle
Snimio: Zlatko Kalle

Ivana Kalogjera o ‘zdravoj kavi’ u velikom intervjuu za glasilo Belupo

Ivana Kalogjera, predsjednica Nismo same, u velikom intervjuu za glasilo Belupo otvoreno i iskreno govorila je o tome zašto se posvetila humanitarnom radu i što za nju osobno znači najvažniji projekt Udruge Nisi sama – ideš s nama.

Najavila je i novi projekt Udruge Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama koji se se u cijelosti financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

“Naša Udruga dobila je novi EU projekt za koji smo ugovor potpisali 25. ožujka, traje 18 mjeseci i zove se “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama”. Iz Europskog socijalnog fonda za taj smo projekt dobile bespovratna sredstva u iznosu od 498.519 kuna.
Obići ćemo 15 gradova u Hrvatskoj, a željele smo da to ne budu samo veći gradovi već i neka manja mjesta pa smo odabrale Karlovac, Sisak, Glinu, Zabok, Oštarije, Gospić, Šibenik, Slavonski Brod, Pakrac,
Vukovar, Osijek, Daruvar, Viroviticu, Koprivnicu i Ludbreg. S nama će na ‘zdrave kave’ uvijek ići i neki liječnik, a vjerujemo da ćemo imati i podršku liječnika iz područja u koje dolazimo. Naš je cilj da se
žene socijaliziraju, da se druže, ali i da u neformalnom razgovoru i druženju pitaju sve što ih zanima. ‘Zdrave kave’ imale smo u Zagrebu i pokazalo se da su takvi susreti za sve žene koje su dolazile, ali i za liječnike, bile prekrasno iskustvo. Dakle, ‘zdrave kave’ širimo i na druge dijelove Hrvatske.
Na žalost, ne možemo stići u sve gradove i mjesta iz kojih nas zovu, ali nadam se da će biti drugih prigoda.
Želim zahvaliti gospođi Božani Bešlić koja nam je napisala i donirala taj projekt s kojim smo aplicirale za sredstva iz EU fonda.
U sklopu projekta, u Zagrebu, u prostorijama Udruge, imat ćemo devet radionica, a uskoro krećemo s radionicom izrade nakita”, rekla je.

Cijeli intervju pročitajte na poveznici:

https://online.flippingbook.com/view/517203/