Pridružite nam se 15. ožujka na ‘zdravoj kavi s doktorima’ u Virovitici

Pozivamo sve građane s područja Virovitičko-podravske županije da nam se pridruže na ‘zdravoj kavi s doktorima’, u srijedu, 15. ožujka 2023. godine, u Mount Everest lounge baru (Trg dr. Franje Tuđmana 5,  Virovitica), s početkom u 17.30 sati.

Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti:

  • doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;
    • Dinko Blažević, dipl. oec., ravnatelj Opće bolnice Virovitica;
  • Marija Abalić, dr. med., spec. kliničke citologije, Opća bolnica Virovitica;
  • Alenka Borovčak-Lovrenc, dr. med., spec. radiologije (uža specijalnost iz ultrazvuka), Opća bolnica Virovitica;
  • Renata Gutt-Nuk, dr. med., spec. internist, uža specijalnost interna medicina -hematologija, Opća bolnica Virovitica;
  • Marija Jurković, dr. med., specijalizantica plastične kirurgije, Opća bolnica Virovitica;
  • Miodrag Beneš, dr. med, specijalist javnozdravstvene medicine, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitica

‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME provodi od 25. ožujka 2022. do 25. rujna 2023. pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“.
‘Zdrave kave’ namijenjene su prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika. Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu.
Udruga je do sada uspješno održala devet ‘zdravih kava s doktorima’ na kojima je bilo više od 450 sudionika i koje su ostavile značajan utjecaj na žene i njihove obitelji.

Ciljana skupina za ovaj projekt su žene oboljele od raka dojke, no u Virovitici ćemo govoriti i o pilot projektu ranog otkrivanja raka vrata maternice koji kreće u Virovitičko-podravskoj županiji.

Pripremite svoja pitanja!

Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (kodni broj: UP.02.2.1.08.0226)